La moció presentada per la Coalició en el passat ple ordinari celebrat a Ondara, posa en evidència les conseqüències directes que estan patint les famílies i les persones per la crisi econòmica en la que estem immersos. Ja han estat molts ajuntaments que han apostat per iniciatives com aquesta i han aprovat mocions que ajudaran als veïns a pal·liar les conseqüències de la crisi.

Segons la moció presentada per Compromís a l’Ajuntament d’Ondara, el nombre de famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa, segons l’últim informe de Càritas, arriba ja a tocar el 24% del total de les llars a l’Estat Espanyol. Això vol dir que aquestes famílies viuen amb menys de 627 € al mes. A més, el 36% del total de les famílies valencianes, segons dades de l’INE, no tenen capacitat econòmica per tal d’afrontar despeses imprevistes, com ara la reparació d’electrodomèstics o activitats extraescolars per als seus fills.

Però el que pareix una paradoxa per a Compromís es que mentre les grans superfícies llancen a la brossa milers i milers de tones d’aliments encara aptes per al seu consum, hi ha famílies que tenen dificultats per poder fer la compra setmanal d’aliments bàsics. Per aquest motiu, Compromís també arreplega en la moció, sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana, l’aprovació amb caràcter urgent, d’una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials.

Finalment, cal apuntar que aquesta moció es va deixar damunt la taula en la sessió del passat més de setembre  ja que des del Govern Local Presidit pel Popular Ferrando “aquesta moció es millorable i podria arreplegar alguns aspectes dels altres Partits representats a l’Ajuntament”. Aquest fet l’han vist en bons ulls els representants de BLOC-Compromís que han acceptat aquesta decisió i han assegurat que “açò demostra que no busquem protagonisme polític. Ens preocupem pels problemes dels ciutadans i si el PP i el PSOE d’Ondara milloren la moció amb les seues propostes i eix endavant ens sembla perfecte. Això voldrà dir que davant situacions tan crítiques com les que pateixen veïns del nostre poble, som capaços de posar-nos d’acord i treballar junts.

Finalment en el darrer ple celebrat el passat dijous 25 d’octubre va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.