El recent 14 de març la nostra regidora Pepa Gasquet va presentar a l’Ajuntament d’Ondara una queixa per tal de demanar la intervenció sobre l’edifici i evitar el deteriorament de l’immoble, que pot llegir-se en el següent enllaç (Clica)
Han sigut alguns veïns i veïnes del carrer Sol els que s’han posat en contacte amb Compromís per evitar que continue allò que està succeint: la destrucció de la “Casa del Mayorazgo” davant de la poca decisió en l’actuació per part de l’ajuntament del PP.
Són vàries les vegades que hem presentat protestes respecte a este tema, tant per escrit al registre com en els mateixos plenaris (sense anar més lluny a l’últim plenari vam tornar a insistir).
L’interés de Compromís en este tema té dos vessants. D’una banda ens preocupa que un patrimoni local tan important declarat com a “Bé d’Interés Cultural (BIC)” acabe convertit en un solar. D’altra banda patim pel perill que suposa per a qualsevol veí o veïna passejar pels voltants de la zona o pels edificis de les proximitats ja que les caigudes de teules, marges o ara ja, de parts de l’estructura de l’obra són més freqüents i probables del que ens pensem i voldríem. És important destacar que als mateixos informes de l’Oficina Tècnica Municipal (anys 2009 i 2012) ja es cita “el estado de ruina agudizado”.
I la darrera és que segons un informe fet per un arquitecte inspector de Patrimoni Artístic de la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, realitzat el mes de febrer de 2012, ja dictaminava que vist l’estat de la casa calia falcar la façana de la casa, protegir la coberta per a evitar l’entrada d’aigua de la pluja, apuntalar els elements estructurals horitzontals pere tal de conservar-los i falcar també els buits de ls façana per a estabilitzar-los, i tot açò, repetim segons l’informe, s’havia de fer DE MANERA IMMEDIATA, és a dir ARA MATEIX!!!! I ja fa més d’un any.
El grup Compromís Ondara vol denunciar públicament l’estat d’abandonament que pateix la Casa del Mayorazgo per part de l’equip de Govern d’aquesta localitat.
Una vegada més, Ximo Ferrando i els seus companys de partit ens han enganyat amb el seu programa electoral, només cal vore com estava la Casa abans de les últimes eleccions, quin era el seu projecte i com es troba en estos moments.
Si bé és cert que el 7 de Març l’Ajuntament notificava als propietaris de l’immoble la necessitat d’adoptar mesures no creiem que el procés estiga realitzant-se de la manera més adequada als interessos del poble pel que fa al temps d’execució. En el següent enllaç (Clica) podem llegir la notificació signada pel secretari de l’Ajuntament on es comunica un punt a tindre en compte: Si els propietaris decideixen acceptar la disposició de l’Ajuntament i reformar la casa tindran de temps per iniciar les obres fins Octubre de 2013. No haurien d’obligar a fer-ho el més ràpid possible?
En localitats veïnes també governades pel PP l’actuació en casos semblants ha estat molt diferent. A Teulada l’Ajuntament ha invertit més de 68.000 euros en la conservació d’un edifici també declarat BIC i ara els reclamarà als propietaris (Clica). Per què no ha fet això Ximo durant este temps? Perquè a Teulada sí i a Ondara no? Potser hi ha alguns interessos que no ens ha comentat? I la casa caient. Desitgem que, a més de conservar la cas per al futur del nostre poble, no passe cap incident, perquè el perill existeix, Ximo, i açò no són bromes.
Amb el present comunicat volem demostrar la nostra preocupació i exigir a l’Ajuntament que es reunisca amb totes les forces politiques per aportar solucions a un Bé d’Interés tan estimat per tots els ondarencs i ondarenques.