Entre aquestes dos imatges, sols han passat dos anys. Dos anys que les veïnes i veïns d’Ondara, hem patit les molèsties de tindre que aguantar reparacions cada dos per tres de la desfeta que han provocat les llambordes (adoquins). Maldecaps i reparacions que finalment han solucionat obligats per les circumstàncies.

 Però la qüestió que ens du a escriure aquest article, no són les molèsties produïdes per les reparacions i el soroll del propi del paviment. No, el motiu n’és un altre. El motiu són els vora 150.000€ que ens costarà la bogeria, el caprici i la cabuderia dels interessats ens obtinar-se perquè el paviment que es va col·locar en el seu dia foren les llambordes que ara s’han hagut d’arrancar. Tenim suficients motius que es va fer així per interessos.

 Tenim clar que la intenció no era provocar aquest “via crucis” que hem patit els ondarencs, però pensem que constatar que s’han equivocat i que, a més, l’error ens costa eixe dineral, no pot quedar impune a nivell polític.

 Volem recordar la comissió informativa celebrada a l’Ajuntament d’Ondara i el Ple on es va aprovar definitivament el projecte del Bulevard en la passada legislatura. A la comissió informativa on estaven presents els tècnics redactors del projecte, nosaltres varem posar en coneixement dels presents que veïns i veïnes ens havien traslladat la preocupació pel tipus del paviment que es pretenia posar en la execució de l’obra i varem advertir, posant com exemple el que havia passat al casc històric, els inconvenients de pavimentar amb eixes llambordes.

 No es va poder capgirar ni als tècnics que pretenien que “es visualitzarà un canvi “ , ja que aquestos carrers havien passat de ser carretera nacional a carrers normals del poble, ni als membres del PP presents a dita comissió informativa. A més, els varem preguntar per la diferència econòmica entre les llambordes i el pol. La contestació va ser que la diferència econòmica era mínima i ni tan sols ens ho van  poder demostrar.

 Al Ple, varem tornar a dir que el projecte ens pareixia perfecte a nivell visual, ja que la situació  dels carrers que estaven afectats per la N-332 era nefasta,  però que millorant les voreres, l’aparcament, posant pol per la traçada dels vehicles i arreglant un poc la mala situació pel desgast d’haver patit tants anys el pas de la N-332 de tota la travessia, el projecte podria quedar molt bé i a més rebaixar el cost. Tampoc el Govern Municipal ho va tindre en consideració i va decidir deixar el projecte tal i com havia estat presentat des d’un principi.

  Des de Compromís, teníem clar que, tal i com anaven a fer-se les coses, eixe projecte no era la millor opció. El temps i el resultat ens han donat la raó.

 Pel que fa a “la solució” no cal dir que des de Compromís Ondara, veiem que s’ha hagut de triar entre:

1.- Anar reparant cada vegada que plou les zones on les llambordes eixen a flot.

O 2.- En funció de les condicions del contracte que va firmar l’ajuntament del PP amb l’empresa, calia analitzar quina era la millor solució per tal de reparar de manera definitiva tot el mal que s’havia fet i decidir les responsabilitats de l’error que pogueren imputables a l’ajuntament i les que ho pogueren ser a l’empresa constructora.

  Considerant que, al poble d’Ondara no se li pot prendre més el pèl i que s’ha de solventar definitivament el problema, la segona opció es la que ens pareix, a priori, la que més ens interessa. Ara bé, a quin preu? Què ens constarà als veïns d’Ondara la megalomania de l’alcalde?

 L’alcalde, va presentar als portaveus dels grups municipals com anava a finançar la solució definitiva i, segons va explicar, seria de la següent manera:

L’empresa ha de fer-se càrrec de les despeses de: LINK, PÀGINA 3, APARTAT B, ZONA 1

La retirada de les llambordes de tots els carrers afectats i la preparació amb la primera capa de 8cm d’asfalt gros dels carrers La Pau i Sant Domènec.

El segur de la direcció d’obra ha d’assumir els costos de : LINK, PÀGINA 3 APARTAT B, ZONA 2

La primera capa de 8cm d’asfalt gros dels carrers Dolors, Avinguda d’Alacant i Sant Jaume. Amb un cost total de 50.000€

-L’ajuntament assumirà el cost dels 4cm d’asfalt imprès de tots els Carrers. Amb un cost de 100.000€ . PÀGINA 4, APARTAT C

Aquesta solució ens planteja dubtes. D’on eixiran els 100.000€ que ha d’assumir l’ajuntament? Segons l’alcalde, ho treuran de el especial d’infraestructures de la Diputació  d’Alacant de l’anualitat del 2011 (o siga de l’asfaltat dels carrers). Es quedaran carrers per asfaltar?, quins? o en detriment de que? PÀGINA 4,  APARTAT C

Com també si la companyia d’assegurances que cobreix a la direcció de l’obra està disposada a fer-se càrrec d’eixos 50.000€ de la seua part o plantejarà tot tipus de problemes per tal de poder evitar  pagar eixe cost?

Si fora així l’ajuntament, o siga els ondarencs, haurem de pagar 150.000€

Ara, del que es tracta, una vegada vist que han hagut de rectificar, és exigir que hi haja responsables polítics. Responsables per les molèsties ocasionades, responsables pel sobrecost  que pagarem els ondarencs perquè els tècnics redactors, l’empresa i sobretot els polítics, es varen encabotar per pavimentar amb llambordes en lloc d’empolar, tal i com els varem suggerir.

Col·lectiu Compromís Ondara

Document Complet ací