MANIFESTACION CENTROS SALUD

Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts, ha presentat una pregunta parlamentària al respecte

El 23 de juliol de l’any passat, Marina Salud, l’empresa privada que gestiona la sanitat a la Marina Alta, va decidir, basant-se en criteris purament mercantilistes, eliminar les urgències nocturnes del Centre de Salut d’Ondara i d’altres tres municipis de la Marina. Més de mig any després, la situació segueix igual, ja que les nombroses mobilitzacions i les gestions portades per membres de Compromís, regidors i sobretot l’Alcalde Sergi Ferrús, de Pedreguer, al capdavant, només va servir per aturar la segona fase de “reestructuració de serveis”, és a dir, el tancament de les urgències nocturnes a Teulada, Benissa i Orba (recolzant-se en el fet de que el vice-president José Císcar és natural del primer d’aquests pobles de la Marina).

Ara la situació pot agreujar-se, per tal com Marina Salud ha començat a demanar dades d’afluència de pacients al torn de vesprada (de 15,00 a 22,00), el que fa pensar en el tancament d’aquest torn si l’empresa considera que l’assistència és poca.

És per tot això que Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts, torna a presentar una iniciativa, en forma de preguntes parlamentàries.

En ella exposa que el tancament de les urgències nocturnes als Centres de salut de Gata, Verger, Ondara i Pedreguer des del passat 23 de juliol, ha estat rebutjat pels plenaris dels pobles afectats, entre altres raons, per atemptar directament contra el dret dels usuaris a rebre un servei eficient i de qualitat que puga garantir la salut dels ciutadans en cas d’urgència; afegint-se el fet de ser un greuge comparatiu respecte a altres poblacions de la comarca, ja que els habitants dels pobles afectats li reporten a l’empresa la mateixa quantitat per càpita que els d’aquells que mantenen els serveis intactes.

I planteja les següents preguntes: en base a quins estudis o justificació s’ha pres la mesura del tancament de les urgències nocturnes als centres de Salut de Pedreguer, Verger, Ondara i Gata des del passat 23 de juliol? Per part de la Conselleria es té previst atendre les demandes de les poblacions afectades i tornar a fer urgències nocturnes? Com es justifica l’existència d’aquest greuge comparatiu entre pobles de la mateixa comarca?