Els membres de Compromís Ondara pensem que la política ha de ser una eina al servei de tots els veïns i totes les veïnes del poble.

Per poder fer polítiques de profit cal que ens informem de primera mà de quines són les problemàtiques que pateixen els ondarencs i les ondarenques.

No podem protestar només d’allò que a nosaltres ens sembla interessant sinó que és necessari que ens trobem amb tots aquells sectors del poble més afectats per les retallades del govern del PP.

A més, els membres de Compromís Ondara pensem que per fer polítiques de qualitat cal reunir-se amb els professionals, els vertaders experts del seu camp de treball.

La passada setmana vam començar la nostra ronda de reunions amb els diferents col·lectius del poble. En este cas vam convocar una trobada amb membres de la comunitat educativa. L’acte va tindre lloc al CEIP Sanchis Guarner i hi estaven convidades les direccions de l’escoleta, el CEIP Sanchis Guarner i l’IES Xebic així com representants de les AMPES dels tres citats centres.

A la reunió vam assistir tres membres del col·lectiu local junt al Diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri. La principal finalitat de la trobada va ser la de recollir les queixes, inquietuds i iniciatives d’aquells que es dediquen cada dia a treballar en l’àmbit de l’ensenyament per tal de transportar-les a l’Ajuntament, les Corts Valencianes o el Ministeri d’Educació gràcies als nostres representants.

Un dels temes que més es va tractar va ser el deute de la Conselleria d’Educació amb el col·legi del nostre municipi: 113.224 euros! Una dada molt similar a la que (no?) ens costarà l’asfalt imprés… Qüestió de prioritats…

La representació del Sanchis Guarner també va mostrar-nos la seua preocupació per la supressió de llocs de treball de diferents mestres així com l’actualització del catàleg d’unitats (eliminant una aula de 3er de Primària augmentant així la ràtio mestres-alumnes).

Tant des del col·legi com des de l’institut els mestres van manifestar el seu malestar amb les relacions amb la Conselleria d’Educació ja que no existeix comunicació directa entre els centres i la Generalitat. A més, bromejaven afirmant que  moltes de les accions preses en matèria d’ensenyament semblen basades en decisions de la Conselleria d’Hisenda en comte de per professionals de l’educació.

Respecte l’IES Xebic se’ns va comunicar la disminució  de catorze professors des del passat curs fins l’actual, el nombre d’estudiants ha continuat sent aproximadament el mateix… El professorat manifestava les implicacions que això està tenint en els resultats acadèmics (els pitjors resultats de la història de l’IES Xebic!).

Els coneguts desperfectes de l’institut (goteres, insonorització, finestres per on corre l’aire…) van ser un altre dels temes comentats a la reunió. El professor present va fer reflexionar sobre el perquè abans les inspeccions a l’IES no detectaven cap defecte a les obres i ara en detecten a cada visita al centre. El presumpte motiu? Abans els danys eren responsabilitat de la Generalitat i era esta qui havia de fer-se càrrec, ara les errades volen cobrar-se a l’asseguradora dels arquitectes de l’edifici.

 Aquests van ser els principals temes que van ser analitzats i dels que Compromís va prendre nota per tal de formular les preguntes adients a la Consellera Maria José Català.

Compromís Ondara està molt satisfet amb aquesta trobada i espera que siga la primera de moltes reunions per millorar el nostre poble. Un tema com l’educació no pot ser mai secundari en les accions polítiques d’un govern i Compromís està disposat a treballar per una educació pública i de qualitat basada en valors per tal de transformar esta societat.