cartell esclata so

El festival es va celebrar a l’octubre del 2012, encara hi ha proveïdors que no han cobrat i les pèrdues ascendeixen a més de 67.000€

Segons la Portaveu de la Coalició a l’Ajuntament d’Ondara, l’equip de govern ha intentat enganyar a Compromís i, el que és més greu, a tot el poble quan va assegurar que el festival  sols havia declarat 35.400€ de pèrdues en la liquidació presentada als grups de l’oposició, mentre Compromís assegurava que la liquidació no era la correcta i amagava pèrdues que arribaven fins a 67.110,91€

Aquestes afirmacions les va fer Pepa Gasquet al plenari celebrat ahir dijous, corresponent al mes de setembre , després que en dos ocasions l’equip de Govern va assegurar primer de boca i després per escrit que no existien més factures aplicables al festival celebrat a l’octubre de 2012 després que Compromís, havia advertit que totes les activitats que s’havien realitzat en els tres dies, algunes no apareixien en la liquidació presentada.

La denuncia feta al ple extraordinari celebrat al mes de Febrer d’enguany per la regidora de Compromís, apuntava que hi havia partides que no apareixien en la liquidació com l’assegurança de l’espectacle, les tanques de seguretat inclús el pagament d’alguns dels artistes que apareixien en el cartell i que varen actuar en les celebracions del 9 d’Octubre del 2012.

A més tal i com declaren els responsables de Compromís Ondara, hi ha una factura de 27.613€ que encara se li deu a l’empresa productora de l’espectacle que ni tan sols apareix al registre de factures, el qual vol dir que l’equip de Govern i la Regidoria de Cultura, estan amagant factures per tal que l’oposició no puga dur endavant la tasca de fiscalització i control del govern. Aquest fet, pot suposar un delicte d’ocultació de informació i falsificació de documents cosa que està en mans del gabinet jurídic de Compromís que estudia el cas per iniciar els tràmits judicials.

La oposició ja va demanar en el seu moment la dimissió del Regidor de cultura per aquestos fets. No obstant això i a la vista de les factures i les proves que han anat apareixent, considerem que el màxim responsable d’aquesta actitud es l’Acalde Ximo ferrando.

A més, Compromís te indicis de la manipulació de les factures i del desviament de factures a altres partides per tal de desinflar les pèrdues del festival, fet que farem públic quan tinguem totes les proves.

Pel que fa a la reacció de Ximo Ferrando i del Regidor de Cultura Vicent Vives al plenari, no entenem com davant d’aquestes evidències, tot el contrari de donar explicacions, no han estat capaços de donar una resposta raonable que demostre el contrari i utilitzen el silenci com a resposta a  questos fets.