Les paraules de l’Alcalde Ximo Ferrando, justificant ahir l’eixida de la massma i atacant als membres de l’oposició per no preocupar-se pels seus treballadors, no han servit per que Compromís Ondara, canvie d’opinió en aquest tema. La portaveu de la Coalició a l’Ajuantament d’Ondara, Pepa Gasquet ha llançat dures crítiques a l’equip de govern per “haver pres una decisió irresponsable que ara justifica amb programes i iniciatives que ell mateix, sent  President de la massma durant huit anys, havia eliminat”.

Les raons que ha donat Ximo Ferrando per prendre aquesta decisió, no han servit a la Portaveu de Compromís Pepa Gasquet ja que “fa poc més d’un any, Ferrando defenia a capa i espasa la gestió de la mancomunitat i la gran tasca que feien els seues treballadors i ara, sense donar explicacions fonamentades i sense cap tipus d’informe que valide aquesta proposta, Ferrando pren esta decisió purament per interesos personals i polítics. Entenem que Ondara, fins ara, ha ofertat als ciutadans i ciutadanes uns Serveis Socials de qualitat i amb uns costos molt menors ja que perteneixer a una mancomunitat, abarateix els costos per als Ajuntaments considerablement. Però sabem que eixe no es el problema. Sabem que Ferrando des que era President de la massma, va encetar una creuada contra alguna de les Treballadores per no prendre partit en decisions polítiques.”

Cal tenir en compte que la Mancomunitat de Serveis Social ha estat presidida per Ximo Ferrando les dos passades legislatures i que durant el seu mandat, tant la presidència com la secretaria de la mateixa, es duien directament des de l’Ajunatemnt d’Ondara.

Per a Pepa Gasquet “estem convençuts que aquesta decisió, no ha estat solament presa per els motius que Ferrando ens ha exposat i pensem que aquest fet es una jugada per continuar amb la política de  clientelisme i enxufisme des que governa el PP a Ondara. I ho creiem així per que les seues explicacions no tenen sentit, no venen avalades per cap informe. Es més Ferrando, ha perdut el control i el protagonisme a  la massma, com també coneixem les desavinences amb el seu President i és per això que ja no la pot utilitzar políticament. Aquestes son les verdaderes raons que el mouen a prendre aquesta decisió”.

En la sessió plenària, els partits de l’oposició varen preguntat a la Regidora de Serveis Socials pel grau de satisfacció de la Regidoria amb la tasca del personal i la qualitat del servei que es presta des de la mancomunitat la qual va respondre que “l’ajuntament d’Ondara està satisfet per la tasca del personal i pels propis serveis prestats”.

La portaveu de Compromís ha assenyalat que “aquesta decisío que ha pres el grup Popular d’Ondara en solitari , ens fa pensar en una dissolució d’aquesta mancomunitat en un curt o mitja plaç ja que coneixem la intenció de pobles on governa el PP i que son afins a Ferrando a deixar de perteneixer a la mancomunitat”.

Per últim des de Compromís Ondara, han demanat a Ferrando que abans de deixar l’entitat, exigisca a la Generalitat Valenciana que abone el deute que  ara mateix te amb la massma.