Un atac a la democràcia perpetrat pels representants dels retalladors

Ens agradaria fer un breu resum d’allò ocorregut en el plenari extraordinari en data 8 de febrer.

No volem fer cap reflexió sobre les nostres idees personals respecte cadascun dels tres temes, volem tractar un tema molt més important: l’atac a la democràcia exercit pel nostre alcalde Ximo Ferrando.

1.- Ximo Ferrando convoca els regidors de l’oposició a una sessió informativa sobre els motius de la proposta d’abandonament de la MASSMA (Mancomunitat de Serveis Socials) a les 13.00 del vuit de febrer.

Senyor Ximo, creu vosté que pot informar a l’oposició només mitja hora abans d’haver de votar una decisió tan important? Els col·lectius democràtics (comence a dubtar de l’existència de democràcia interna al Grup Popular d’Ondara) necessiten reunir-se en assemblea per decidir què votar i perquè. Necessiten parlar amb el poble, recollir les seues impressions, informar-se, discutir les opinions… Com van a fer-ho si vosté no els ho permet?

2.- Ximo Ferrando convoca un ple extraordinari a les 13.30h.

Ximo, Ximo… no hi havia més hores? Per què cada vegada que ha de prendre una decisió que vosté ja valora com impopular els plenaris són a aquestes hores? Potser (i només és una opinió, en cap cas l’acusem) té por que la gent escolte de primera mà el que vosté pensa? Esta vegada el tret li ha eixit per la culata. Tota la oposició ha pogut assistir al plenari per demanar explicacions. A més, els veïns reunits per observar el que m’ha semblat un sainet (ben interpretat per la seua part) semblaven en la seua majoria, més rojos que la sang que ens circula pel cos.

3.- Primer punt de l’ordre del dia: Separació de la MASSMA (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta).

Vergonyós Ximo. El PP presenta una proposta per a abandonar la MASSMA i, davant d’un fet tan transcendent com eixe, ens furta el dret a contrastar opinions i opcions, perquè no ha presentat cap informe amb els motius que avalen la decisió d’abandonar la MASSMA, ni tampoc quin serà el cost econòmic de la nova proposta (com hem dit, desconeguda per inexistent). La conclusió a què ens du la proposta del PP és que la proposta d’abandonar la MASSMA és el resultat d’una decisió exclusivament personal i que, probablement, responga a la voluntat d’eliminar algunes persones “incòmodes”, com ja ha fet altres vegades, i posar-ne d’altres “més dòcils i servils”. Resumint: una cacicada. Això és una manera d’actuar molt habitual, per cert, de l’alcalde i de la colla de palmeros que té al seu voltant. Això confirma el que també està passant a nivell d’estat amb la manera de governar del PP: encara conserven certs tics de vells temps que voldríem superats i valoren molt poc una cosa fonamental en una societat democràtica, que les coses no s’imposen Ximo, es debaten primer i després es voten.

Per què abandonem la MASSMA? No ho sabem, però ens ho pensem. Per cert, al llarg del plenari i a preguntes de l’oposició, la regidora de Serveis socials, Lola Jordà, ha afirmat que la MASSMA funciona bé i no ha dit res més; si és així sra Jordà, i no aporta cap crítica negativa concreta, per quin motiu vota a favor d’abandonar la MASSMA? La resposta a eixa pregunta ens la posa molt fàcil: vosté no té coherència, ni criteri, ni dignitat. Algunes persones es venen per quatre euros(o més).

Sr. Ximo, vosté no ha donat cap explicació al poble. No ha deixat lloc al debat. Creu que una cosa tan important com són els Serveis Socials dels nostres veïns poden decidir-se d’aquesta manera? Està clar que vosté pensa que sí, però també està clar que nosaltres NO!

4.- Tercer punt de l’ordre del dia: Donar compte de la liquidació de l’Activitat ” ESCLATA-SÒ “

Senyor Ximo, més vergonyós encara. L’oposició ha demanat explicacions sobre diversos aspectes en relació a aquest festival que ha provocat unes pèrdues de més de 30.000 euros i també la dimissió del regidor encarregat de l’àrea responsable, Cultura. I què ha dit vostè? Ni una sola paraula. Davant de la bateria de comentaris i preguntes de la regidora de Compromís, Pepa Gasquet, referents al fet que en eixa liquidació fantasma que han presentat falten factures de grups que van actuar, tampoc hi ha factures de l’equip de so i llum per als tres dies, ni de l’escenari, ni de la impremta, ni de la distribució de tríptics i enganxada de cartelleria i de la resta de conceptes també falten factures. Sobre eixos “buits” tampoc han donat cap explicació ni han contestat a les preguntes. I el regidor de cultura, Vicent Vives, no ha expressat absolutament res. Li sembla això normal sr Ximo? Davant de totes eixes mancances ens atrevim a pensar que les pèrdues del referit festival (conegut per molts com ESCLATA-CRAC!) no són els 35.000 € que vostés ens diuen, sinó que estaríem parlant de 50.000 o 60.000 €. I davant d’això, ningú no dimiteix? Ningú no diu res?. Clar, com que són diners públics, de tots, eixos no dolen, veritat Ximo).

5.- “I sent les dos de la vesprada donem per acabat el plenari”.

I el poble l’ha mirat perplexe sense poder creure’s allò que estava fent.

Mentit, estafat i indignat són les tres primeres paraules que ens venen al cap per descriure com ens hem sentit en eixos moments.

Ens sembla que vostè ha demostrat avui el poc que li importa la democràcia. Independentment de les diferències polítiques hem de dir-li que això no pot ser. Vosté i els seus han retallat en educació, en sanitat, en cultura i en tots aquells camps existents i per existir; però per principis ètics vostè no pot permetres el luxe de retallar en democràcia de manera tan directa.

Li exigim dignitat política, social i personal, li exigim que reflexione sobre els greus fets ocorreguts al nostre Ajuntament, li exigim un canvi en les seues polítiques, li exigim responsabilitats.

Col·lectiu Local Compromís Ondara

Arxivat en: Actualitat Ondara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *